Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Οι γονείς δε βλέπουν ότι τα παιδιά τους είναι παχύσαρκα


Ορισμένοι γονείς κάνουν συχνά το λάθος να μην… αντιλαμβάνονται έγκαιρα αν τα παιδιά...
τους έχουν τάση προς την παχυσαρκία, ή είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα. Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε ο οργανισμός "Mend" (Mind, Exercise, Nutrition . . . Do it!) και η ιστοσελίδα συμβουλευτικής γονέων Netmums.

Το ένα τρίτο των παιδιών ηλικίας 11 χρονών είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, κάτι που αποδεικνύεται απειλητικό για την κατάσταση της υγείας τους.
Σύμφωνα με την έρευνα το 37% των γονέων πιστεύουν ότι αν μιλήσουν στα παιδιά τους για το βάρος τους, αυτό θα επηρεάσει την ψυχολογία τους. Δύο στους πέντε το έχουν δοκιμάσει, αλλά οι μισοί από αυτούς που είχαν ένα υπέρβαρο παιδί δήλωσαν ότι ήταν "άδικος κόπος".
Τα δύο τρίτα των γονέων χρειάζονται υποστήριξη για να μιλήσουν στα παιδιά τους για το θέμα των κιλών τους, ενώ το ποσοστό αυτό φτάνει το 85% για εκείνους που έχουν παχύσαρκα παιδιά.
Οι περισσότεροι γονείς μάλιστα κάνουν το λάθος να "ζυγίζουν" τα παιδιά τους με το "μάτ" συγκρίνοντάς τα με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους, αντί να τα ζυγίζουν κανονικά ή να επισκέπτονται κάποιον ειδικό.
thestival.gr

Δωρεάν θα δέχεται παιδιά 6-12 ετών τον Ιούλιο η ΜΚΟ "Μητέρας Έργον"

Δωρεάν θα δέχεται παιδιά 6-12 ετών τον Ιούλιο η ΜΚΟ "Μητέρας Έργον" 

 

Eντελώς δωρεάν θα δέχεται για το μήνα Ιούλιο παιδιά 6-12 ετών, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της, στην οδό Αμύντα 11, καθημερινά από τις 11:00- 15:00, η ΜΚΟ "Μητέρας Έργον"...

Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕΤΑ ΑΕ "Εναρμόνιση της Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής" θα φιλοξενήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, 14 παιδιά ηλικίας 6- 12 ετών εργαζόμενων μητέρων (με εξαίρεση το δημόσιο τομέα).
Στις προσφερόμενες δραστηριότητες περιλαμβάνονται:
-         αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών
-         μαθήματα μουσικής και θεατρικής αγωγής
-         εκμάθηση Αγγλικής γλώσσας
-         μαθήματα κεραμικής
Πληροφορίες για τις εγγραφές στα τηλέφωνα 2310-288331 και 6976000933 (κ.Σιδηροπούλου).
thestival.gr

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ CAMPING ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ


Όταν αποκτάς παιδιά νιώθεις την ζωή σου που αλλάζει, μέρα με τη μέρα. Μου αρέσουν οι αλλαγές, θέλω όμως και να κρατώ πράγματα που έκανα παλαιότερα και περνούσα καλά. Ένα απο αυτά είναι και το camping. Να μπορείς να γευτείς την ελευθερία της φύσης με τους ελάχιστους περιορισμούς και να μπορέσεις να μάθεις στα παιδιά σου να χαίρονται με απλό τρόπο!
Ακόμα και μηνών όταν είναι τα παιδιά μπορούν να είναι ασφαλή. Σε όλες τις φάσεις του μεγαλώματος τους. Εξαρτάται μόνο από τους γονείς να μπορούν να φροντίσουν τα παιδιά τους σε αυτό το περιβάλλον.
Εμείς το ξανα-ξεκινήσαμε όταν τα παιδιά μας ήταν 2 χρονών. Χρειαστήκαμε:
  • μεγαλύτερη σκηνή ώστε να χωράμε 4 στο ίδιο δωμάτιο σκηνής γιατί τα παιδιά μας είναι μικρά ακόμη (2 χρονών). Με μεγαλύτερα παιδιά, οι γονείς προτιμούν σκηνές 2 δωματίων, ώστε να κοιμούνται χωριστά ή 3 δωματίων ώστε να υπάρχει δωμάτιο παρακευής γευμάτων με τραπεζι, καρεκλες, γκαζάκι κλπ.
  • sleeping bags για σκεπάσματα και ένα κατωσέντονο.
  • αντικουνουπικό spray κατάλληλο για παιδιά και  φιδάκι για την αποφυγή των κουνουπιών έξω απο την σκηνή .
  • τραπεζάκι με ενσωματομένες καρέκλες (σκαμπώ) για την παρασκευή του γάλακτος, το κόψιμο των φρούτων και άλλων γευμάτων, αλλά ήταν επίσης και καλή και καθαρή επιφάνεια για παιχνίδι.
  • γκαζάκι και μπρίκι για το ζέσταμα του γάλακτος .
  • πάνες, κρέμες, μωρομάντηλα για την αλλαγή των πανών στα παιδιά.
  • αντιηλιακό, καπέλο, ομπρέλα, ψάθες, κουβαδάκια και σωσίβια για την παραλία, που ως συνήθως συνοδεύει το ελληνικό camping.FORK1
  • άφθονο εμφιαλωμένο νερό.
  • φαρμακείο κατάλληλο για επαφή με την φύση, δηλαδή τσιμπιδάκι φρυδιών, βεντούζα για χρήση μετά απο τσιμπίματα μελισσών, σφιγγών, κουνουπιών, φιδιών κλπ, αμμωνία, κρέμα γιά έγκαυμα απο τον ήλιο, οινόπνευμα σε μαντηλάκια και γάζες, οξυζενέ και οτιδήποτε μας ενημερώσει ο παιδίατρος μας, οτι χρειάζεται να έχουμε μαζί μας. Σημαντικό είναι αν έχει κάποιες αλλεργίες το παιδί, να είμαστε προετοιμασμένοι.
040022-pink-jelly-icon-transport-travel-compass4

Και βέβαια χρειαστήκαμε οτιδήποτε άλλο παίρναμε πάντα μαζί μας στο camping (φακούς, σκοινιά, έξτρα πασαλάκια, χαρτί κουζίνας, μαχαιράκι, μουσαμάς για κάτω απο τη σκηνή κ.α.)

Tips:
  1.  ανάλογα την τοποθεσία που έχουμε επιλέξει για το camping πρέπει και τα ρούχα και παπούτσια του παιδιού να είναι κατάλληλα και να το προστατεύουν επαρκώς
  2. φίλοι μας χρησιμοποιούν ένα μικρό παρκοκρέβατο για την κόρη τους που είναι 7 μηνών. Χωράει μέσα στη σκηνή για τον ύπνο του παιδιού και με ένα τούλι απο πάνω δεν περνάνε τα κουνούπια όταν βρίσκονται έξω απο αυτήν, κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  3. Η καλή ψυχολογία παίζει τον βασικό ρόλο σε μία εκδρομή. Αναποδιές συμβαίνουν πάντα, όπως και λύσεις βρίσκονται όταν υπάρχει καλή θέληση. Αν μας συμβεί ένα πχ. λάστιχο ή αν ξεχάσουμε κάτι (που δεν είναι η σκηνή ... ) και μπορέσουμε με καλή θέληση να το ξεπεράσουμε, η "οικογενειακή περιπέτεια" του camping θα μας το ξεπληρώσει!
 Babytips.gr