Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΝΑΥΤΑΚΙ


Η ΒΑΡΚΟΥΛΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ


ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΓΑΪΔΑΡΟΣ


ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ


ΧΑΡΩΠΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΧΕΡΙΑ ΤΑ ΧΤΥΠΩ


Είσαι άνεργος; Μάθε πληροφορική δωρεάν με τον ΟΑΕΔ



 Ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης στην πληροφορική προκήρυξε ο ΟΑΕΔ για τους ανέργους.
Το επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης 18.000 ανέργων στις βασικές δεξιότητες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) κρύβει και μια καινοτομία, την ειδική «επιταγή κατάρτισης» (voucher), η οποία θα χορηγείται στους ανέργους από τον ΟΑΕΔ προκειμένου να καταρτιστούν στην πληροφορική σε πιστοποιημένα ΚΕΚ της επιλογής τους.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων σε βασικές δεξιότητες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ)» και εγγραφής στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν οι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνεται μέσω του διαδικτύου συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας ηλεκτρονικά σε ειδική ιστοσελίδα τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής», από τη Δευτέρα 09/04/12 έως την Παρασκευή 25/05/12.
Οι άνεργοι-ωφελούμενοι που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ μέσω αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής διαδικασίας και με συγκεκριμένα κριτήρια (ηλικία και διάρκεια ανεργίας).
Οι ωφελούμενοι δεν επιτρέπεται να έχουν παρακολουθήσει το τελευταίο ημερολογιακό έτος ή να παρακολουθούν άλλο πρόγραμμα κατάρτισης, που οδηγεί σε πιστοποίηση βασικών δεξιοτήτων ΤΠΕ.
Τι κερδίζουν οι συμμετέχοντες:
- Θα παρακολουθήσουν 100 ώρες εκπαίδευσης στις θεματικές ενότητες: χρήση Η/Υ και διαχείριση αρχείων (Windows), επεξεργασία κειμένου (Word), υπολογιστικά φύλλα (Excel), υπηρεσίες διαδικτύου (Internet & Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο), βάσεις δεδομένων (Access), παρουσιάσεις (Power Point),
- Θα συμμετάσχουν δωρεάν σε εξετάσεις πιστοποίησης των γνώσεών τους από φορείς αναγνωρισμένους από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠΕΠ),
- Θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα συνολικής αξίας 500 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί με την ολοκλήρωση της κατάρτισης και τη συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης.
Δηλώστε συμμετοχή:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βοηθηθούν στη συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής «Αίτησης συμμετοχής» τους στο πρόγραμμα:
- επισκεπτόμενοι το www.voucher.gr
- καλώντας καθημερινά 09:00-17:00 στο 801 11 33 5 33 (αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα)
Σ.Κ. simosego@gmail.com

ΠΗΓΗ:ΟΑΕΔ

Κοροϊδία για τους τρίτεκνους - Δεν κατέθεσαν καν την τροπολογία!


Κοροϊδία για τους τρίτεκνους - Δεν κατέθεσαν καν την τροπολογία!

Η ...μπλόφα του υφυπουργού και η διαβούλευση - Τι καταγγέλει ο σύλλογος για την εξίσωση με τους πολύτεκνους
Κοροϊδία για τους τρίτεκνους - Δεν κατέθεσαν καν την τροπολογία!
"Τάπα" έπαιξε ο Μπόλαρης στους τρίτεκνους
Για κοροϊδία των τρίτεκνων που δεν έχει τέλος κάνει λόγο ο σύλλογος με ανακοίνωσή του που αποκαλύπτει ότι δεν κατατέθηκε καν η τροπολογία!
Στην ανακοίνωση αναφέρεται: "Οι τρίτεκνοι όλης της χώρας αγωνίζονται για την εξομοίωση τους με τους πολύτεκνους, πράγμα που ήταν και ομόφωνη πρόταση της Διακομματικής επιτροπής της Βουλής, το 1993. Κατά καιρούς οι κυβερνήσεις έδιναν υποσχέσεις για την εξομοίωση, αλλά τίποτε δε γινόταν.
Το τελευταίο τρίμηνο και μετά από επισκέψεις και παρεμβάσεις στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και κυρίως στον υφυπουργό κ. Μάρκο Μπόλαρη, ο ίδιος είχε κάνει δηλώσεις πως ετοιμάζει νομοσχέδιο για την εξομοίωση. Στις 12 Μαρτίου, σε συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΟΠΟΤΤΕ), επαναβεβαίωσε ότι θα το κατέθετε στη βουλή.
Στις 6 Απριλίου η ΟΠΟΤΤΕ έλαβε ένα mail, με το οποίο μας απέστειλαν τη «διάταξη εξίσωσης των τριτέκνων με πολυτέκνους που προωθεί ο Υφυπουργός Υ.Υ.Κ.Α. κ. Μπόλαρης για ψήφιση στη Βουλή την Τρίτη 10 Απριλίου 2012 και παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες παρατηρήσεις», όπως μας σημείωναν. Με το έγγραφο αυτό συνάγεται ότι ήταν έτοιμη, κατ΄ αυτούς, η Διάταξη προς ψήφιση σε σχετική τροπολογία. Η Ομοσπονδία με τη βοήθεια συλλόγων και του νομικού συμβούλου ετοίμασε προτάσεις τις οποίες απέστειλε στον υφυπουργό για βελτιώσεις στη Διάταξη. Την Μεγάλη Τρίτη το πρωί όλοι περίμεναν τις εξελίξεις στη βουλή, αν ψηφίστηκε, ποιοί αντιδρούσαν και τι είπαν.
Όμως, μετά από διάφορα σενάρια που ακούστηκαν ήρθε η αλήθεια. Ο κύριος Μπόλαρης ΔΕΝ κατέθεσε προς ψήφιση την τροπολογία, αλλά έγινε μόνο διαβούλευση πράγμα που συνιστά ΚΟΡΟΪΔΙΑ των τρίτεκνων, αφού πουθενά δε διαφάνηκε ότι επρόκειτο για διαβούλευση, αλλά για ψήφιση.
Η ΟΠΟΤΤΕ ζήτησε από το γραφείο του και την Αιτιολογική Έκθεση, αλλά απάντηση δεν πήρε. Μάλιστα στη βουλή, σύμφωνα με τα Πρακτικά που έχουμε (10-4-2012), σε σχετική ερώτηση του βουλευτή κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Μπόλαρης δήλωσε τα εξής: «Θέλω να πω ότι από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εργασίας πράγματι έχει ετοιμαστεί μια διάταξη που αφορά το θέμα των τριτέκνων προσεγγίζοντάς το από την πλευρά της ενίσχυσης του δημογραφικού σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες που υπάρχει η κρίση. Λόγοι που αφορούν τη λειτουργία της Κυβέρνησης δεν επέτρεψαν να εισαχθεί και να συζητηθεί αυτή η τροπολογία. Το κρίσιμο και το σημαντικό είναι ότι έχει εκφραστεί πολιτική βούληση προς αυτήν την κατεύθυνση. Είμαστε σε μια προεκλογική διαδικασία. Αυτήν την εκφρασμένη πολιτική βούληση είμαι βέβαιος ότι θα τη διαχειριστεί η επόμενη κυβέρνηση σε θετική κατεύθυνση στη λογική στήριξης του δημογραφικού προβλήματος που υπάρχει στη χώρα.».
Αυτά που δήλωσε θεωρούμε ότι είναι υποκριτικά, αφού φαίνεται να γνώριζε ότι αποκλείεται να περάσει η τροπολογία και μας ΚΟΡΟΪΔΕΨΕ.
Καταγγέλλουμε την απίστευτη μεθόδευση – κοροϊδία εκ μέρους του κ. Μπόλαρη, ο οποίος για τόσο μεγάλο διάστημα που υποτίθεται ότι επεξεργαζόταν το νομοσχέδιο θα μπορούσε να είχε τελειώσει το θέμα
Δεν είναι δυνατόν να ζητούνται μέσα σε μία ή δύο ημέρες να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, ενώ θα μπορούσε ο υφυπουργός εδώ και μήνες να μας έχει καλέσει και να πραγματοποιήσουμε ουσιαστική διαβούλευση και συζήτηση, καταθέτοντας τις προτάσεις μας και να έχει ήδη εκπονηθεί σαφές και αναλυτικό νομοσχέδιο.
Φτάνει πια να μας φέρνουν προ τετελεσμένων γεγονότων. Δεν θα ανεχτούμε άλλη κοροϊδία. Θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο.
 Κι ενώ αυτά συνέβαιναν μέσα και έξω από τη βουλή οι πολύτεκνοι αποφάσισαν να παίξουν το δικό τους ρόλο. Με έγγραφο που απέστειλε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας ζήτησε από τους κατά τόπους συλλόγους να στείλουν επιστολή στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαρά, ώστε οι βουλευτές του να καταψηφίσουν την «κατάπτυστη τροπολογία»!!!…

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μανόλης Αχλαδιανάκης Κώστας Βαρβεράκης

ΠΗΓΗ: http://www.inews.gr/224/koroidia-gia-tous-triteknous---den-katethesan-kan-tin-tropologia.htm

Κοινωνικό Ιατρείο για άπορους στο δήμο Παύλου Μελά

19/04/2012 - /07/2012
πηγή: ΑΜΠΕ Α.Ε.

Κοινωνικό Ιατρείο στο οποίο θα παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε άπορους πολίτες θα λειτουργήσει στα τέλη Μαΐου στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία του δήμου Παύλου Μελά.
Το Κοινωνικό Ιατρείο θα στεγαστεί σε κτίριο επί της οδού Αγίας Μαρίνης 4, όπου σήμερα λειτουργεί το φυσιοθεραπευτήριο του δήμου Παύλου Μελά. Εκεί θα παρέχουν εθελοντικά υπηρεσίες γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (ακόμη και ορθοδοντικός), ενώ στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και δημοτικό οδοντιατρείο. Να σημειωθεί ότι ο ένας από τους δύο φυσιοθεραπευτές του δήμου θα επισκέπτεται κατ΄ οίκον τους ανήμπορους δημότες για τις φυσιοθεραπείες τους.
Στο πλαίσιο τον δραστηριοτήτων του δήμου Παύλου Μελά για την υποστήριξη των δημοτών που προέρχονται από χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, διοργανώνεται από τις 25 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου πρόγραμμα πρόληψης για θέματα υγείας, υπό τον τίτλο «Ημέρες Υγείας». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας, εξετάσεις μαστού και μαστογραφίες, ψηλάφηση και διαγνωστικό υπέρηχο για ανεύρεση όζων του θυρεοειδούς. Επίσης θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες με θέμα τη δωρεά οργάνων, τις μεταμοσχεύσεις, τις παθήσεις του θυρεοειδούς, τη μακροζωία και την επιτυχημένη γήρανση, τις αθλητικές κακώσεις, το AΙDS και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.
Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε χάρη σε χορηγίες, ενώ ο δήμος κατέβαλε για το κόστος της διοργάνωσης μόνο το ποσό των 156 €.

 http://www.goodchannel.gr/

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Στην Ελλάδα, μια χώρα με ηλιοφάνεια σχεδόν όλο τον χρόνο, η έκθεση του πληθυσμού στον ήλιο είναι αναπόφευκτη κατά τη διάρκεια των θερινών ή και χειμερινών διακοπών.
Τα τελευταία χρόνια σημειώνονται ολοένα και περισσότερα κρούσματα μελανώματος, όχι μόνο σε ενηλίκους αλλά και σε παιδιά, εφήβους και νεαρά άτομα. Η κατάρριψη λανθασμένων δοξασιών που έχουν συμβάλει στην αλόγιστη έκθεση των Ελλήνων στον ήλιο αποτελούν τους πυλώνες της πρόληψης του δερματικού καρκίνου.
Το μαύρισμα του δέρματος αποτελεί τη φυσική άμυνα του οργανισμού απέναντι στις υπεριώδεις (UV) ακτινοβολίες του ήλιου που φτάνουν στην επιφάνεια της Γης (UVΑ και UVΒ). Το απότομο όμως μαύρισμα του δέρματος κατά τη διάρκεια ολιγοήμερων διακοπών με την υπέρμετρη έκθεση στον ήλιο ( ηλιοθεραπεία ) ή με τη χρήση ειδικών συσκευών μαυρίσματος (solarium ) εγκυμονεί αυξημένους κινδύνους για μελλοντική ανάπτυξη μελανώματος ιδιαίτερα σε άτομα που έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα με ή χωρίς φακίδες, γαλανά ή πράσινα μάτια και κόκκινα ή ξανθά μαλλιά.
Η έννοια της προστασίας του δέρματος από τις βλαπτικές ακτινοβολίες του ήλιου (ηλιοπροστασία ) αποδίδεται στην ελληνική γλώσσα με τα αρχικά των λέξεων Μπλούζα, Αντηλιακό, Γυαλιά, Ίσκιος, Καπέλο και Ομπρέλα («Μ.Α.Γ.Ι.Κ.Ο.»).
Η μπλούζα συνιστάται να είναι στεγνή, σκουρόχρωμη και με πυκνή ύφανση, χωρίς να εφαρμόζει στενά στο σώμα. Μωρά μέχρι 6 μηνών δεν πρέπει να κυκλοφορούν γυμνά στον ήλιο ή να αλείφονται με αντηλιακό. Το αντηλιακό επιλέγεται ανάλογα με το φωτότυπο του ατόμου. Αλείφεται 15-30 λεπτά προτού ξεκινήσετε για παραλία ή βουνό και επαναλείφεται κάθε 2 ώρες. Προτιμάτε πλατύγυρα καπέλα. Εκτεθείτε στον ήλιο όταν η σκιά σας είναι μεγάλη. Μη κάθεστε σε σκιά δένδρου ή ομπρέλας μεσημεριάτικα.
Το δέρμα σας καίγεται σε θάλασσα, βουνό, πισίνα, χωριό και πόλη.
Η Κωνσταντίνα Φραγκιά είναι κλινική παθολογοανατόμος ΜD, ΡhD, διευθύντρια ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», πρόεδρος του ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ, Οργανισμού για την Πρόληψη και Καταπολέμηση του Μελανώματος

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο -  
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=17&articleID=6815&la=1

Παράταση στην απογραφή πολυτέκνων από τον ΟΓΑ


Παράταση στο πρόγραμμα απογραφής των δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων, έως τις 29 Απριλίου, ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να καταθέσουν το απογραφικό δελτίου που τους έχει αποσταλεί στο κατάστημα της τράπεζας ή των ΕΛΤΑ που επιθυμούν να καταβάλλεται το επίδομα τους. Ο ΟΓΑ υπογραμμίζει ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση.
Κατά την κατάθεση του απογραφικού δελτίου, οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους
α) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατήριο ή ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς/αλλοδαπού πολιτικού φυγάδα, ή ειδικό δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας, κατά περίπτωση.
β) Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ Αν δεν διαθέτει ΑΦΜ θα πρέπει να απευθυνθεί στη ΔΟΥ που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ
γ) Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Σε περίπτωση που δεν διαθέτει, θα πρέπει να απευθυνθεί στο πλησιέστερο ΚΕΠ ή στα Γραφεία ΑΜΚΑ των Ασφαλιστικών Φορέων για να του χορηγηθεί.
δ) Το βιβλιάριο της Τράπεζας (εφόσον υπάρχει).

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011)

Ευκολότερη εισαγωγή στα ΑΕΙ για τρίτεκνους - πολύτεκνους

Ευεργετικές διατάξεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ προωθεί το υπουργείο Παιδείας για τους τρίτεκνους, πολύτεκνους και τις υπόλοιπες ειδικές κατηγορίες υποψηφίων, καθώς πέρυσι με τις αλλαγές στο σύστημα των μετεγγραφών...
είχαν σημειωθεί αδικίες και προβλήματα.

Το σημαντικότερο σημείο βελτίωσης είναι ότι η πολυτεκνική ιδιότητα διατηρείται ισοβίως, ενώ στην περίπτωση των τριτέκνων απαλείφεται το προβλεπόμενο ηλικιακό όριο του 26ου έτους που ίσχυε έως σήμερα για την ηλικία που θα έπρεπε να έχει το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά μιας πολυμελούς οικογένειας.


Επίσης, απαλείφεται η προϋπόθεση της κατοχής οικογενειακού εισοδήματος ορισμένου ύψους (πέρυσι το εισοδηματικό όριο ήταν 60.000 συν 10.000 για κάθε επιπλέον παιδί πέραν του δεύτερου). Οι σχετικές τροπολογίες εντάχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. 

Στο «ΕΘΝΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ» οι μαθητές της Γ' Λυκείου μπορούν να βρουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις σπουδές στα τμήματα Κοινωνιολογίας, καθώς πρόκειται για τμήματα των οποίων οι απόφοιτοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην εύρεση εργασίας.

Για τον λόγο αυτό πολλοί νέοι ακολουθούν την Κοινωνιολογία, έχοντας όμως στο μυαλό τους να συνεχίσουν σε ένα καλό και σύγχρονο μεταπτυχιακό, που θα τους εξασφαλίσει μια θέση στην αγορά εργασίας.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ:


Απόφοιτοι 2012 και έξης:
-Απαλείφονται τα ηλικιακά όρια και από τους πολυτέκνους και από τους τρίτεκνους. Συγκεκριμένα, διατηρείται ισοβίως η πολυτεκνική ιδιότητα και απαλείφεται το ηλικιακό όριο του 26ου έτους στην περίπτωση των τρίτεκνων.
-Παράλληλα, προστίθεται ως ειδική υποκατηγορία, υπαγόμενη σε εκείνη των κοινωνικών κριτηρίων, εκείνη των πολυδύμων τέκνων που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ίδιο έτος.
-Με τον τρόπο αυτόν αποκαθίσταται η ίση μεταχείριση των διδύμων, τριδύμων κ.λπ. υποψηφίων  με εκείνους που έχουν αδελφούς ήδη φοιτούντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
-Επίσης απαλείφεται η προϋπόθεση της κατοχής οικογενειακού εισοδήματος ορισμένου ύψους προκειμένου να υπαχθούν οι υποψήφιοι στις ανωτέρω ειδικές κατηγορίες.
-Καταργείται η προϋπόθεση της διοικητικής περιφέρειας. Στο μέτρο που στον νόμο δεν τίθεται σχετικός περιορισμός, οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα την σχολή της προτίμησής τους χωρίς γεωγραφικό περιορισμό.
-Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι έχουν αδέλφια που ήδη φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για την υπαγωγή τους στην ειδική κατηγορία εισακτέων θα πρέπει ο αδελφός ή η αδελφή του υποψηφίου να είναι ενεργός φοιτητής του πρώτου κύκλου σπουδών και να μην είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου.
Απόφοιτοι 2011 που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2011:
Λαμβάνεται ειδική πρόνοια για τους αποφοίτους των ειδικών κατηγοριών του 2011.Τα νέα διευρυμένα κριτήρια των ειδικών κατηγοριών ισχύουν αναδρομικά για τους αποφοίτους του 2011 που μετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2011. Συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι του 2011 που πληρούν τα νέα διευρυμένα κριτήρια των ειδικών κατηγοριών  ή που πληρούσαν τα κριτήρια αυτά κατά την αποφοίτησή τους το 2011, διεκδικούν κατ’ αποκλειστικότητα ειδικές θέσεις που ανέρχονται σε επιπλέον ποσοστό του 3% των θέσεων εισακτέων των τμημάτων και σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η κατάληψη των θέσεων αυτών θα γίνει χωρίς εξετάσεις, με επανυποβολή μηχανογραφικού στο πλαίσιο της διαδικασίας του 10% (ως παλαιοί απόφοιτοι).
Πέραν των ανωτέρω θέσεων που θα καλυφθούν κατ’ αποκλειστικότητα από τους αποφοίτους του 2011, οι ίδιοι απόφοιτοι θα συμμετέχουν και στο 10% των θέσεων εισακτέων και στις αντίστοιχες με αυτές θέσεις ειδικών κατηγοριών, ως υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών, μαζί με τους αποφοίτους του 2010 που θα επανυποβάλουν μηχανογραφικά.